Policijska uprava zagrebačka u srijedu je upoznata s informacijom o najmanje osam službenika koji su osjetili zdravstvene tegobe nakon konzumacije hrane pripremljene u jednom od restorana Policijske uprave zagrebačke. Troje policijskih službenika zatražilo je liječničku pomoć, a za sada ne raspolažemo informacijom je li netko od službenika hospitaliziran, istaknuli su iz PU zagrebačke.
Informacije kojima za sada raspolažemo ukazuju da su svi službenici koji su potražili liječničku pomoć konzumirali hranu pripremljenu u restoranu u Petrinjskoj 30 (na samoj lokaciji u restoranu i hranu dostavljenu u kantinu u Nehajskoj 7). Odmah po saznanju, do daljnjega je obustavljen rad restorana, pripremljeni su uzorci hrane za analizu, a o događaju je obaviještena sanitarna inspekcija i Zavod za javno zdravstvo. U tijeku je provođenje nadzora nad radom segmenta uslužnih poslova koji se odnosi na ugostiteljstvo, a sukladno utvrđenom provest će se potrebne mjere.
Hrana se priprema u tri restorana Policijske uprave zagrebačke na lokacijama: Petrinjska 30, Kruge 52, Heinzelova 98 te se dostavlja i u kantinu na lokaciji Nehajska 7. U kantinu, koja se nalazi na lokaciji u Nehajskoj 7, hrana se doprema iz kuhinje koja se nalazi na lokaciji Petrinjska 30 i to dostavnim vozilima, u za to predviđenim posudama.
Dnevno se u sva tri restorana pripremi oko 850 toplih obroka.
Namirnice Policijske uprave zagrebačke skladište se u suhom skladištu, u hladnjacima i škrinjama odvojene po alergenima i tipu namirnica, a sve u skladu s uvjetima čuvanja istaknutima na originalnim deklaracijama namirnica od strane proizvođača. Nabavu namirnica provodi Ministarstvo unutarnjih poslova.
Policijska uprava zagrebačka ističe kako nema zabilježenih sličnih situacija u proteklom razdoblju, a već su poduzeli sve mjere radi utvrđivanja uzroka te nastavka pružanja usluge na siguran način.
Nagađa se da je problem bio u krumpiru koji je neprimjereno skladišten pa je sadržavao preveliku količinu toksina solanina, pišu nacionalni mediji.